vrijdag 11 maart 2011

Kaart Mauritanië en Nouakchott, Sahara - Vakantie Afrika

Kaart Mauritanië: CIA
Mauritanië heet officieel de Islamitische Republiek Mauritanië. Het is een land aan de westkust van Afrika en telt 3.129.486 inwoners (2009). De hoofdstad is Nouakchott.

Mauritanië grenst in het noordoosten aan Algerije en in het oosten en zuiden aan Mali. In het zuidwesten grenst het aan Senegal en in het noordwesten aan het gebied Westelijke Sahara.

In het zuidwesten ligt het land aan de Atlantische Oceaan.

De naam Moren is afgeleid van het gebied Mauritanië.

Mauritanië behoort met Tunesië, Algerije, Marokko en Libië tot de zogenoemde Maghreblanden, een groep landen in Noord-Afrika.

Landschap
Het grootste deel van Mauritanië bestaat uit woestijn, de Sahara. Het klimaat is droog en heet.

In het zuiden van het land, in de vallei van de Senegal, ligt een vruchtbare strook land, die regelmatig water ontvangt door overstromingen van de rivier de Senegal. Van juli tot september valt ook enige regen.

Steden Mauritanië
De grootste steden in Maritanie zijn naast de hoofdstad Nouakchot: Nouadhibou, Rosso, Adel Bagrou, Bogué, Kiffa, Zouérat, Kaédi, Boû Gâdoûm, Boutilimit, Atar, Bareine, Ghabou, Hamoud, Mâl, N'Beike.

Gouraye, Timbédra, Magta Lahjar, Guerou, Soudoud, Sélibaby, Voum Legleite, Legceïba, Boû Steïlé, Sangrave, Tintane, Néma, Aleg, Tidjikdja, Oualata, Ayoûn el-Atroûs, Bababé, Akjoujt, Chagar.

Kaart steden Mauritanië, cities Mauritania

Kaart steden Mauritanië: CIA

Kaart Mauritanië, map Mauritania
Mauritanie wordt omringd door de landen en gebieden Westelijke Sahara, Algerije, Mali en Senegal. In het westen ligt het Afrikaanse land aan de Atlantische Oceaan.
Mauritanie is een land in het noordwesten van Afrika: kaart CIA